Ομιλία Δημάρχου Δήμου Διδυμοτείχου κ. Π. Πατσουρίδη στον Αγιασμό των Σχολείων για την νέα σχολική χρονιά

1235

Σεβασμιότατε, αξιότιμοι καθηγητές , σεβαστοί γονείς και αγαπητά μας παιδιά:

Οι διακοπές της ανεμελιάς και της  ξενοιασιάς πέρασαν ,από σήμερα ξανά στα θρανία για την συνέχιση της εκπαίδευσης  σας .

Στην προσπάθεια σας αυτή, οι γονείς σας ,οι εκπαιδευτικοί και εμείς θα είμαστε δίπλα σας.    Δίνουμε προτεραιότητα στην εκπαίδευση γιατί η επένδυση στη γνώση και στη νέα γενιά αποτελούν μονόδρομο για να ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολίες , τα σημερινά αδιέξοδα.    Είναι βέβαιο ότι η εποικοδομητική συνεργασία μας θα συνεχιστεί και την νέα χρονιά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν να έχουμε καλά αποτελέσματα στις πανελλήνιες και μάλιστα να έχουμε και πρωτιές  .

Επίσης θέλω να επισημάνω ότι δεν αρμόζουν στην ιστορική μας πόλη ακραίες  συμπεριφορές. Το σχολείο πρέπει να το βλέπουμε σαν χώρο μάθησης ,φιλίας και συναδέλφωσης και όχι κακών λειτουργιών και πράξεων.                                                                                                                               Τέλος να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καλή δύναμη για μια αποδοτική και δημιουργική χρονιά γιατί παιδιά εσείς αποτελείτε την ελπίδα του τόπου μας και της πατρίδας μας. Ιδιαίτερα εδώ στα σύνορα που φυλάμε  Θερμοπύλες .Είστε παλικάρια όλοι σας και το πιστεύω ακράδαντα γιατί πολλούς από σας, σας γνωρίζω από μικρά παιδιά. Καλή χρονιά με θάρρος και γνώση όλα γίνονται !

Πιστεύω ότι είστε άξιοι να συνεχίσετε την ιστορία των προγόνων μας και ξέρω ότι μπορούμε να στηριζόμαστε σε σας .