Έφτασε η ώρα για το Euro!

244

Το Euro είναι μια διοργάνωση της UEFA που λαμβάνει χώρα κάθε 4 χρόνια σε μια χώρα της Ευρώπης και είναι πολύ αγαπητό στον κόσμο σημειώνοντας μεγάλα νούμερο τηλεθέασης. Φέτος διεξάγεται στην Γερμανία και η πρώτη centra έγινε στις 14 Ιουνίου ανάμεσα στην Γερμανία και την Σκωτία που βρίσκονται στο GROUP A μαζί με την Ουγγαρία και την Ελβετία.

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά όλα τα GROUPS:

GROUP A GROUP B GROUP C GROUP D GROUP E GROUP F
Γερμανία Ισπανία Σλοβενία Πολωνία Βέλγιο Τουρκία
Σκωτία Κροατία Δανία Ολλανδία Σλοβακία Γεωργία
Ουγγαρία Ιταλία Σερβία Αυστρία Ρουμανία Πορτογαλία
Ελβετία Αλβανία Αγγλία Γαλλία Ουκρανία Τσεχία

 

Από κάθε όμιλο θα περάσουν στα νοκ άουτς οι 2 πρώτες ομάδες που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους βαθμούς και οι 4 καλύτερες ομάδες που βρίσκονται στην 3η θέση από τους 6 ομίλους. Άρα στο σύνολο 16 ομάδες που θα παίξουν μεταξύ τους και θα πάνε στους «8» και μετά στον ημιτελικό και στο τέλος θα αναμετρηθούν οι 2 καλύτερες ομάδες στον τελικό.

Η πρώτη διοργάνωση έλαβε μέρος στην Γαλλία το 1960 με ελάχιστες συμμετοχές (μόλις 17) και με απουσία πολλών δυνατών ομάδων όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Σουηδία και οι χώρες της Μεγάλης Βρετανίας. Νικήτρια της πρώτης διοργάνωσης βγήκε η Σοβιετική Ένωση. Η 1η διοργάνωση είχε τόσο επιτυχία και οι φίλαθλοι την αγάπησαν, που την επόμενη χρονιά συμμετείχαν όλες οι χώρες που ήταν μέλη της UEFA και μέχρι και σήμερα οι περισσότερες χώρες θέλουν να έχουν μια θέση.

Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη, που γίνονται προκριματικά για να περάσουν οι ομάδες στο Euro και δυστυχώς φέτος η χώρα μας δεν θα λάβει μέρος. Παρ’ όλα αυτά, όλα τα χρόνια είχε μια αξιέπαινη πορεία και το 2004 κατέκτησε τον τίτλο, αφήνοντας στην 2η θέση την Πορτογαλία και στην 3η την Τσεχία και την Ολλανδία.

Υπάρχουν ομάδες που έχουν κερδίσει τον τίτλο πάνω από 1 φορά και αυτές είναι η Γερμανία που μετράει 3 νίκες, η Ισπανία που μετράει εξίσου 3 νίκες, η Γαλλία που μετράει 2 νίκες και η Ιταλία που μετράει 2 νίκες με την τελευταία να είναι το 2021.

Παρόλο που η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην διοργάνωση, κάθε χρόνο είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή και αξίζει την προσοχή των ποδοσφαιρόφιλων. Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα βράδια με την παρέα σας και να μαζεύεστε σε ένα σπίτι να παρακολουθείτε τους αγώνες μαζί. Ακόμη, μπορείτε να θέσετε μια πρόκληση μεταξύ σας και να παίξετε στοίχημα euro 2024 για την νικητήρια ομάδα και στον τελικό να οργανώσετε βραδιά barbeque.