Εκδήλωση τιμής στον δάσκαλο της παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη

638

Εκδήλωση τιμής στον δάσκαλο της παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου, διοργανώνει το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης», το Μουσικό Σχολείο και ο Δ. Αλεξανδρούπολης την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 9μμ στον αύλιο χώρο της Ζαρίφειου Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Περισσότερα από 100 παιδιά, χορωδοί και οργανοπαίκτες, που μέσα από τους παραπάνω εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς επέλεξαν την ενασχόληση με τη μουσική ως προσωπικό βίωμα και τρόπο ζωής, αποφάσισαν την ημέρα που γιορτάζει παγκόσμια η μουσική, να την αφιερώσουν στον κορυφαίο θρακιώτη τραγουδιστή και δάσκαλο της μουσικής μας παράδοσης, Χρόνη Αηδονίδη.

Με πολύ μεράκι αλλά και κόπο και με την πολύτιμη στήριξη των μουσικών – εκπαιδευτικών τόσο του Μουσικού Σχολείου όσο και του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης», εδώ και έξι μήνες ετοιμάζεται ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα, επιλεγμένο από το ρεπερτόριο του μεγάλου θρακιώτη καλλιτέχνη, εμπλουτισμένο με σημαντικό αρχειακό υλικό εικόνας και ήχου, που ο Χρόνης Αηδονίδης εμπιστεύτηκε και παρέδωσε στο Σύλλογό του και θα προβληθεί στο κοινό της Αλεξανδρούπολης για πρώτη φορά.