Στην Θράκη υπάρχουν τέσσερα αρχαία Θέατρα / Χάρτης των (γνωστών) αρχαίων θεάτρων της Ελλάδας

1702
Χάρτης των (γνωστών) αρχαίων θεάτρων της Ελλάδας
Αυτός ο υπέροχος χάρτης του Diazoma των αρχαίων θεάτρων στην Ελλάδα αναδεικνύει την διαρκή πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά ενός από τους πιο επιδραστικούς πολιτισμούς της ιστορίας.
Αυτά τα θέατρα, διάσπαρτα σε όλο το Ελληνικό τοπίο, από το μεγαλειώδες Θέατρο του Διονύσου στην Αθήνα, γενέτειρα του ελληνικού δράματος, μέχρι την αξιοσημείωτα διατηρημένη Επίδαυρο, φημισμένη για την ακουστική της, στέκονται ως μαρτυρίες του πάθους των αρχαίων Ελλήνων για τις παραστατικές τέχνες.
Κάθε κουκίδα στο χάρτη όχι μόνο σηματοδοτεί μια ιστορική τοποθεσία αλλά υποδηλώνει και μια συνέχεια σκοπού, καθώς πολλά από αυτά τα θέατρα χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα για παραστάσεις, διατηρώντας μέχρι τώρα τον αρχικό τους ρόλο ως ζωντανά κέντρα κοινοτικής συγκέντρωσης και καλλιτεχνικής έκφρασης.
Αυτό το εικαστικό ταξίδι στα αρχαία θέατρα της Ελλάδας μας καλεί να εξερευνήσουμε πώς αυτοί οι πολιτιστικοί κόμβοι έχουν διαμορφώσει και συνεχίζουν να επηρεάζουν τον κοινωνικό και καλλιτεχνικό ιστό τόσο της αρχαιότητας όσο και της σύγχρονης εποχής.
Στην Θράκη υπάρχουν τέσσερα αρχαία Θέατρα.
Δύο στην Σαμοθράκη, ένα στην Μαρώνεια και ένα στα Άβδηρα.