Δήμος Σαμοθράκης: Λανθασμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής Γαλατούμου οδήγησαν στην ακύρωση

421
Λανθασμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής Γαλατούμου οδήγησαν στην ακύρωση της αγοράς οικοπέδου για το νέο Νηπιαγωγείο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.
(Παραθέτουμε το έγγραφο της σχετικής απόφασης με τις ημερομηνίες και τις αιτίες)
Από την ανάληψη των καθηκόντων μας, καταβάλαμε σημαντικές προσπάθειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αγοράς οικοπέδου για την ανέγερση νέου νηπιαγωγείου στην Καμαριώτισσα, μεταξύ άλλων σημαντικών υποχρεώσεων. Αναλάβαμε τη συνέχιση της διαδικασίας από το σημείο που είχε φτάσει υπό τη διαχείριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής και φτάσαμε στην έκδοση της 92/2024 τελικής απόφασης αγοράς. Ωστόσο, σήμερα, στις 28/8, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης προέβη στην ακύρωση της εν λόγω απόφασης, καθώς διαπίστωσε ότι οι προηγούμενες ενέργειες της δημοτικής αρχής ήταν λανθασμένες.
Παραθέτουμε το σχετικό έγγραφο, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι και οι ημερομηνίες των λαθών.
Εκφράζουμε τη λύπη μας για την εξέλιξη αυτή, καθώς το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε μία από τις βασικές μας προτεραιότητες από την ημέρα που αναλάβαμε, και είχαμε ήδη εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για τις μελέτες που θα επέτρεπαν την άμεση έναρξη της ανέγερσης του νέου νηπιαγωγείου. Παρά τις προσπάθειές μας, η διαδικασία δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν, λόγω των προηγούμενων σφαλμάτων.
Δεσμευόμαστε να επανεκκινήσουμε τη διαδικασία από την αρχή και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου. Έχοντας εξασφαλίσει ήδη την χρηματοδότηση για τις απαιτούμενες μελέτες, παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας να δούμε το νέο νηπιαγωγείο στην Καμαριώτισσα να γίνεται πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό.