Ο Μιχάλης Κατρίνης (υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής) στην Αλεξανδρούπολη

527
Την ανάγκη για ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για τις ακριτικές και εθνικά ευαίσθητες περιοχές, όπως η Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα επεσήμανα κατά τη συζήτηση με πολίτες στην Αλεξανδρούπολη.
Ένα σχέδιο που θα δίνει νόημα στη έννοια της περιφερειακής ανάπτυξης, με ένα νέο πλαίσιο ενισχύσεων και φορολογικά κίνητρα για τις ελληνικές επιχειρήσεις στις περιοχές αυτές.
Έφτασα ως το ακριτικό φυλάκιο στους Κήπους για να διαπιστώσω το υψηλό φρόνημα αξιωματικών και κληρωτών που υπερασπίζονται τα εθνικά σύνορα, ενώ συναντήθηκα με πολίτες στην Ορεστιάδα και τις Φέρες.
Είχα την δυνατότητα να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι τις μεγάλες δυνατότητες μιας ελληνικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας, αλλά και την σημαντικη προόδο επιχειρήσεων μεταποίησης του πρωτογενούς τομέα. Γιατι η Ελλάδα μπορεί, αρκεί να υπάρχει σωστό πλαίσιο και σοβαρά κίνητρα για την υγιή έιχεορηματικότητα.
Κατά την επίσκεψή μου στην ΕΑΣ Έβρου, ενημερώθηκα για τις απίστευτες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των αγροτών από την περυσινή κατεστροφική πυρκαγιά στον Έβρο, με τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για ανασυγκρότηση του Έβρου και στήριξη των πληγέντων και της περιοχής να μένουν κενό γράμμα.
Χρέος τιμής και συνείδησης, η παρουσία μου στο Αετοχώρι και το μνήμα του ευπατρίδη της πολιτικής και εμβληματικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χαραλαμπίδη, η πατριωτική συνείδηση του οποίου μας εμπνέει πάντα.