Θεοφάνης Μαλκίδης: Για το ” Ίδρυμα Μιχάλης Χαραλαμπίδης”

414

Θεοφάνης Μαλκίδης

Για το “Ίδρυμα  Μιχάλης Χαραλαμπίδης” 

Ο  Θεοφάνης Μαλκίδης,  και ο  Στέλιος Βικόπουλος, στο παγκόσμιο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ “Η Φωνή της Ελλάδας” / “The Voice of Greece”, στην εκπομπή “Έλληνες παντού”, με τον Θανάση Χούπη, την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2024, περί ώρα Ελλάδος 13:10.

Οι προαναφερθέντες θα ανακοινώσουν, από το βήμα της εκπομπής, προς τον όπου γης Ελληνισμό, την ίδρυση του φορέα που έχει ως σκοπό να διασώσει, να διαδώσει, να μεταλαμπαδεύσει, την κληρονομιά και την προσφορά του μεγάλου στοχαστή, πολιτικού, κοινωνιολόγου και συγγραφέα, που απεβίωσε φέτος ( 27 Μαρτίου 2024), σε ηλικία 73ών ετών.

Μένοντας στην Ιστορία, μεταξύ πολλών άλλων, από την  ομιλία  του στο 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το 1996, όταν προέβλεψε ότι «στο τέλος του κύκλου, το 2004 ή το 2010 η Ελλάδα θα γίνει ¨Τουρκομπαρόκ¨ και ¨Βιλαέτι ή Γερμανικό Λάντερ¨, καθώς κι από την υιοθέτηση, το 1994, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, της πρότασής του για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της  Γενοκτονίας.

Ο φορέας αυτός θα είναι το «Ίδρυμα Μιχάλης Χαραλαμπίδης», για την ολοκλήρωση της ίδρυσης του οποίου θα μιλήσουν, για πρώτη φορά, οι δύο προσκεκλημένοι της εκπομπής.

Σκοποί, μεταξύ των άλλων,  του Ιδρύματος  θα είναι:

1. Η έρευνα, μελέτη και προβληματισμός σε κοινωνικά θέματα που ανέπτυξε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης και ιδίως σε αυτά που

αφορούν τα εθνικά θέματα, τις κοινωνικές σχέσεις, την οικονομία, την ανάπτυξη, την οικολογία, τα εθνικά και τον πολιτισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Το πεδίο αναφοράς είναι το εθνικό και το υπερεθνικό με ιδιαίτερη έμφαση στο ευρωπαϊκό και στο ελληνικό. Ειδικότερα:

α) Η μελέτη των σχέσεων, δυνάμεων, δράσεων και ιδεών που συγκροτούν την  κοινωνία σε όλες τις διαστάσεις της: οικονομική, κοινωνική, πολιτική, οικολογική, πολιτισμική και πνευματική.

β) Η μελέτη των κοινωνικών συστημάτων και της ιστορικής τους δυναμικής.

γ) Η μελέτη των κοινωνικών θεωριών και της ιστορικής τους εξέλιξης.

δ) Η μελέτη των αντιθέσεων και αντιφάσεων, των προβλημάτων, της κοινωνικής δυναμικής που αναπτύσσεται στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα στη σύγχρονη περίοδο.

2. Η υποστήριξη των κοινωνικών, πολιτικών και ιδεολογικών αγώνων της κοινωνίας μας και των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων ( συνδικάτα, κοινωνικά κινήματα, πνευματικοί φορείς) με τη συνδρομή του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στη μελέτη για τα ειδικότερα προβλήματα που αφορούν τους αγώνες τους και τη διαμόρφωση των στρατηγικών τους στόχων.

3. Ο σχεδιασμός και επεξεργασία επιστημονικά τεκμηριωμένων προτάσεων για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων κοινωνικών ζητημάτων και ιδιαίτερα αυτών που αντιμετωπίζει η σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

4. Η αρχειακή τεκμηρίωση και η μελέτη των πολιτικών ιδεών

5.Η με όλα τα πρόσφορα μέσα λειτουργική σχέση και συνεργασία με αντίστοιχους φορείς της χώρας μας και του εξωτερικού με σκοπό το συντονισμό ερευνητικών προγραμμάτων και την από κοινού αξιοποίηση των πορισμάτων τους.

Το “Ίδρυμα Μιχάλης Χαραλαμπίδης” επιδιώκει το  διάλογο και τη συνεργασία με φορείς, ιδεολογικά ρεύματα, κοινωνικές πρωτοβουλίες και κινήματα, που εκφράζουν στη χώρα μας, στην Ευρώπη, στον κόσμο και την Ελλάδα .

Οι σκοποί του Ιδρύματος μπορούν να επιτευχθούν μεταξύ άλλων, ιδίως μέσω των κάτωθι δραστηριοτήτων:

1. Με την οργάνωση εκδηλώσεων, συνεδρίων, σεμιναρίων, διαλέξεων.

2. Με την οργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων.

3. Με την σύσταση ομάδων εργασίας και προβληματισμού, πάνω σε ειδικά θέματα σχετικά με τους σκοπούς του Ιδρύματος.

4. Με την εκπόνηση μελετών σχετικών με τους σκοπούς της Εταιρείας, αυτοτελώς είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς, πχ πολιτικά, πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού.

5. Με την παραγωγή και επιμέλεια εκδόσεων, περιοδικών ή μη, καθώς και άλλων επικοινωνιακών λειτουργιών σχετικών με τους σκοπούς του Ιδρύματος.

 

6. Με τη λειτουργία ιστοσελίδας του Ιδρύματος.

 

Τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συντονιστείτε, για να παρακολουθήσετε την εκπομπή, τους γνωρίζετε. Ο πιο απλός εξ αυτών είναι, να πληκτρολογήσετε “Η Φωνή της Ελλάδας” και να συνδεθείτε με ένα “κλικ” πάνω στην εν λόγω ονομασία.

Επίσης,

 Διαδικτυακά από τη διεύθυνση του σταθμού, vog.ert.gr και την ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) στην ένδειξη “Η Φωνή της Ελλάδας”.

 Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».

 Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.

 Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.

 Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.

 Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.

 Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).

 Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.

 Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.

 Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.

 Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

https://malkidis.blogspot.com/2024/09/blog-post_29.html?m=1&fbclid=IwY2xjawFGzj9leHRuA2FlbQIxMAABHSCmOV6RL2k2sO3dSOsej74ZTHHcY3GQig5-WQmwEccV4540dyXDgB6M4w_aem_pM1qzy1_bGvlOyAy2g4hHw