Παπαδόπουλος & Τσελεμπής: «Ο νόμος για τις συνενώσεις των ΔΕΥΑ θα περάσει…»

136

Επιστολή προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών απέστειλαν ο δήμαρχος Ορεστιάδας και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ, ζητώντας από τα δύο συναρμόδια υπουργεία να εξετάσουν σοβαρά, κατά τον σχεδιασμό τους για τις συνενώσεις των ΔΕΥΑ, τη διατήρηση δύο επιχειρήσεων ύδρευσης στον Έβρο, δεδομένου ότι η κύρια στόχευση της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει μία επιχείρηση ανά περιφερειακή ενότητα, με έδρα την πρωτεύουσα του νομού.

Την επιστολή ανέγνωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας ο δήμαρχος, Διαμαντής Παπαδόπουλος, ενώ για την πρόσφατη συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον αντιπρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), Δημήτρη Ψυχογιό, ενημέρωσε το Σώμα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ, Δημήτρης Τσελεμπής. ‘Όπως ανέφερε, στη συζήτηση τέθηκαν οι σοβαρές ενστάσεις που εκφράζονται για την πιθανή απώλεια της αυτονομίας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ορεστιάδας, η οποία είναι μία υγιής επιχείρηση, όπως τόνισε ο κ. Τσελεμπής. «Ο νόμος για τις συνενώσεις θα περάσει…», εκτίμησε ο ίδιος, «το θέμα είναι εάν θα δημιουργηθεί μία ενιαία επιχείρηση για όλο τον Έβρο ή εάν θα προβλεφθεί για τον νομό και μία δεύτερη ΔΕΥΑ, που θα αφορά τον βόρειο Έβρο.

Μεταξύ των δύο κακών, θα προτιμήσουμε τη συνένωση με τη ΔΕΥΑ του Διδυμοτείχου», πρόσθεσε ο κ. Τσελεμπής, υπογραμμίζοντας πάντως ότι για να συμβεί αυτό, προϋπόθεση θα είναι να προηγηθεί μια οικονομοτεχνική μελέτη που θα προσδιορίζει τις αναγκαίες παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στον γειτονικό δήμο και εξασφαλισμένα κονδύλια για την υλοποίησή τους, ώστε να αντιμετωπιστούν τα πολύ σοβαρά προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζει το Διδυμότειχο, τα οποία θα μπορούσαν να καταστήσουν, τελικά, προβληματική την έως σήμερα υγιή ΔΕΥΑ της Ορεστιάδας.