Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης ανοίγει και φέτος τις πόρτες της στους κινηματογραφόφιλους

2385

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης ανοίγει και φέτος τις πόρτες της στους κινηματογραφόφιλους της πόλης μας για θερινές προβολές.

Η «σινεφίλ» αυλαία άνοιξε πριν 50 χρόνια, την 1η Δεκεμβρίου του 1974 με την προβολή της ταινίας “‘Αμλετ” του Κόζιντσεφ .

Έκτοτε, χιλιάδες πολίτες παρακολούθησαν τις σταθερές προβολές χειμώνα καλοκαίρι καθώς και τις υπόλοιπες πολιτιστικές εκδηλώσεις της. Αυτό το καλοκαίρι σας υποδεχόμαστε ξανά στον αναδιαμορφωμένο χώρο με το νέο πλακόστρωτο, προϊόν της φροντίδας και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που επιδεικνύει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Τ.Ι.Ε.Δ.Α. με γνώμονα τη διατήρηση της επαφής των πολιτών με τον κόσμο της έβδομης τέχνης.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:15 ενώ οι προβολές ξεκινούν στις 22:00. Από τις 2  Σεπτεμβρίου η ώρα έναρξης των  προβολών ορίζεται στις 21:30, ενώ οι παιδικές ταινίες είναι στις 20:00.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/6 ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 25/6
Το Τεστ
Κωμωδία / Ισπανία 2022 – 110’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντάνι ντε λα Ορντέν

Ένα παντρεμένο ζευγάρι τριαντάρηδων με οικονομικά προβλήματα, αίφνης αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλημμα που μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή. Ένας από τους καλύτερους τους φίλους, κατά τη διάρκεια ενός δείπνου, τους προτείνει να κάνουν ένα ψυχολογικό τεστ προσωπικότητας που έχει δημιουργήσει η κοπέλα του, μία επιτυχημένη ψυχολόγος, γκουρού της αυτοβοήθειας. Το τεστ βασίζεται σε μία και μοναδική ερώτηση: “Τι θα προτιμούσατε; 100.000 € τώρα ή 1.000.000 € σε δέκα χρόνια;”. Η απάντηση δεν είναι καθόλου αυτονόητη, και αυτό που ξεκινά ως ένα διασκεδαστικό τεστ χαρακτήρων θα οδηγήσει σε απροσδόκητες εξελίξεις. Μία δραματική κωμωδία για τα λεφτά, τον έρωτα και τη φιλοδοξία από τον ισπανό μετρ της κωμωδίας Ντάνι ντε λα Όρντεν, εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο του Τζόρντι Βαλέχο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/6
Η Ρόκα Αλλάζει τον Κόσμο
στις 21:30 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Οικογενειακή / Γερμανία 2019 – 101’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Κάτια Μπένρατ

Θαρραλέα, αστεία και μοναδική: αυτή είναι η Ρόκα. Είναι έντεκα χρόνων και ζει μια μάλλον, ιδιαίτερη ζωή. Όσο ο μπαμπάς της την κοιτάζει από ψηλά –αφού είναι αστροναύτης σε αποστολή στο διάστημα–, η Ρόκα ζει μόνη με το σκιουράκι της και πηγαίνει σε κανονικό σχολείο για πρώτη φορά στη ζωή της. Ο ανέμελος και αντισυμβατικός τρόπος ζωής της την κάνει να ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στους συμμαθητές της. Με γενναιότητα αντιμετωπίζει τους νταήδες της τάξης, γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα η Ρόκα υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη. Γι’αυτό, άλλωστε, γίνεται φίλη με τον άστεγο Κάσπαρ και τον βοηθάει ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να κερδίσει την καρδιά της γιαγιάς της. Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Έβρου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/6 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 30/6
Ιστορίες Καλοσύνης
Δραματική / Ην. Βασίλειο 2024 – 164’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Γιώργος Λάνθιμος

Οι “Ιστορίες Καλοσύνης” ενώνουν τρεις ανεξάρτητες μεταξύ τους ιστορίες, στις οποίες επτά ηθοποιοί (συν ο ξεκαρδιστικός μπαλαντέρ Γιώργος Στεφανάκος) υποδύονται διαφορετικούς ρόλους κάθε φορά. Στην πρώτη, ένας άντρας (Τζέσι Πλέμονς) καλείται να αποδείξει την πίστη και την αγάπη του στο αφεντικό του (Γουίλεμ Νταφόε). Στη δεύτερη, η σύζυγος (Έμα Στόουν) ενός αστυνομικού (Πλέμονς) αναζητείται έπειτα από ένα ναυάγιο, αλλά όταν επανεμφανίζεται εκείνος αρχίζει να έχει αμφιβολίες για την “αυθεντικότητά” της. Τέλος, ένα ζευγάρι (Στόουν και Πλέμονς) αναζητεί ένα άτομο ικανό να γίνει πνευματικός ηγέτης, δίνοντας αναφορά στους επικεφαλής μιας μυστηριώδους σέχτας (Χονγκ Τσάου και Νταφόε). O Λάνθιμος επιστρέφει στον παλιό, απόλυτα weird εαυτό του

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/6 & ΔΕΥΤΕΡΑ 1/7
στις 20:45, στο πάρκο δίπλα στην Αργώ
Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές
Παιδική / Γαλλία 2014 -97’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Λοράν Τιράρ

Η σχολική χρονιά τελειώνει και ο μπαμπάς του μικρού Νικόλα έχει μια φανταστική ιδέα: θα πάνε οικογενειακές διακοπές σ’ ένα υπέροχο ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα,όπου θα λιαστούν, θα ξεκουραστούν και θα περάσουν θαύμα. Τα σχέδια της οικογένειας ανατρέπονται ελαφρώς όταν η πεθερά αποφασίζει ν’ ακολουθήσει, το θέρετρο πλημμυρίζει από βροχές, η εποπτεία των παιδιών φέρνει υπερκόπωση κι ένας Ιταλός σκηνοθέτης σπέρνει τη διχόνοια στο ζευγάρι. Ο μόνος που περνά αληθινά υπέροχα, είναι ο μικρός Νικόλας!
Μεταγλωττισμένη στα ελληνικά

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/7 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/7
Μέντιουμ
Αισθηματική / Ελλάδα 2023 – 98’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Χριστίνα Ιωακειμίδη

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Συμπάρδη που κυκλοφόρησε το 1987, το «Μέντιουμ» είναι μια ιστορία ενηλικίωσης που γυρίστηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2022.
Στο μεταίχμιο της ενηλικίωσης και έχοντας χάσει πρόσφατα τη μητέρα της, η Ελευθερία έρχεται στην Αθήνα από την επαρχία για να επισκεφθεί την μεγάλη της αδερφή, την οποία βρίσκει ερωτευμένη και ετοιμόγεννη. Περιπλανώμενη στο Αυγουστιάτικο καμίνι μιας άγνωστης μεγαλούπολης που βράζει, γνωρίζει το ξύπνημα της σεξουαλικής επιθυμίας στο πρόσωπο του αινιγματικού Άγγελου, ο οποίος την παρασύρει στον εκκεντρικό του κόσμο και το ριψοκίνδυνο στρόβιλο του πρώτου έρωτα.
Βραβείο Cineuropa στο φεστιβάλ του Σεράγεβο και Πρώτο Βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ της Σόφιας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/7 ΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 7/7
Η Τελευταία Παμπ
Δραματική / Ην. Βασίλειο 2023 -113’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Κεν Λόουτς

Η “Γέρικη βελανιδιά” είναι η τελευταία παμπ σε μια κωμόπολη της βορειοανατολικής Αγγλίας, η οποία έχει πληγεί από το κλείσιμο των ανθρακωρυχείων, ενώ υποδέχεται σχεδόν καθημερινά ομάδες προσφύγων από τον πόλεμο στη Συρία. Ο Τι Τζέι είναι ο καλόκαρδος ιδιοκτήτης της, ο οποίος αγωνίζεται να την κρατήσει ανοιχτή. Θα πιάσει φιλία με τη μαχητική και ιδεαλίστρια Γιάρα και δεν θα αργήσει να σταθεί ανάμεσα στους μόνιμους πελάτες του και τους απόδιοπομπαίους τράγους μιας συσσωρευμένης οργής, οι οποίοι έφτασαν εκεί από την άλλη άκρη της γης. Ο σπουδαίος Κεν Λόουτς πιστός στο ανθρωποκεντρικό, κοινωνικοπολιτικό σινεμά που τον καθιέρωσε ως έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους σκηνοθέτες Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με τη Δομή Φιλοξενίας ΑΡΣΙΣ – Ξενώνας “Ελλη”

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/7 ΩΣ ΤΡΙΤΗ 9/7
Μαύρος Κότσιφας, Μαύρο Βατόμουρο
Δραματική / Γεωργία 2023 – 111’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Ελενε Ναβεριάνι

Η Ετέρο, μια 48χρονη γυναίκα που ζει σε ένα μικρό χωριό στη Γεωργία, δεν ήθελε ποτέ σύζυγο. Αγαπά την ελευθερία της όσο και τα κέικ της. Η επιλογή της όμως να ζήσει μόνη της είναι η αιτία πολλών κουτσομπολιών μεταξύ των συγχωριανών της. Απροσδόκητα, βρίσκει τον εαυτό της να ερωτεύεται με πάθος έναν άντρα και ξαφνικά βρίσκεται αντιμέτωπη με την απόφαση να ακολουθήσει μια σχέση ή να συνεχίσει μια ζωή ανεξαρτησίας. Η Ετέρο πρέπει να καταπιαστεί με τα συναισθήματά της και να αποφασίσει πώς θα βρει τον δικό της δρόμο προς την ευτυχία. Ένα αληθινό διαμάντι του σύγχρονου σινεμά από τη Γεωργία, σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας λεοντόκαρδης γυναίκας που μεγαλώνει χωρίς να ωριμάζει, κι έτσι μαθαίνει να ακούει και να εμπιστεύεται τη φωνή της.

ΠΕΜΠΤΗ 11/7 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 14/7
Το χρονικό ενός εφήμερου έρωτα
Κομεντί / Γαλλία 2022 – 100’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Εμανουέλ Μουρέ

Μια ανύπαντρη μητέρα και ένας παντρεμένος άντρας γίνονται εραστές. Έχουν δεσμευτεί να βλέπονται μόνο περιστασιακά και να μην αφεθούν να ερωτευτούν ο έναςτον άλλον, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η σχέση τους δεν έχει μέλλον. Εκπλήσσονται, ωστόσο, από την ερωτική χημεία που σταδιακά αναπτύσσεται μεταξύ τους. Αισθησιακή χωρίς να δείχνει πολλά, ρομαντική χωρίς να κατρακυλά σε κλισέ, αστεία αλλά και σοβαρή, η ταινία, είναι ένα love story, ανάλαφρο, γλυκόπικρο και ταυτόχρονα μία διαλογική διερεύνηση των αναπάντεχων διαδρομών της ερωτικής επιθυμίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/7 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/7
Οι Βασιλιάδες του Κόσμου
Δραματική / Κολομβία 2022 – 110’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Λάουρα Μόρα

Ο Ρα, ένας φτωχός έφηβος, λαμβάνει ένα πολυαναμενόμενο γράμμα. Η κυβέρνηση της Κολομβίας του έχει στείλει ένα πιστοποιητικό που κατοχυρώνει το ιδιοκτησιακό του δικαίωμα του στη γη των προγόνων του, την οποία είχαν υφαρπάξει παραστρατιωτικές ομάδες από την οικογένειά του δεκαετίες νωρίτερα. Μεθυσμένος από την προοπτική του να αποκτήσει επιτέλους ένα σπίτι, μαζεύει την οικογένεια που έχει ο ίδιος επιλέξει: πέντε αγόρια που ψάχνουν παλιοσίδερα στους δρόμους του Μεντεγίν. Μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι ζωής σε ένα τοπίο όπου τα καταπράσινα δάση και η πυκνή ομίχλη κρύβουν μια πανδημία διάχυτης βίας. Μια ταινία για την ανυπακοή, τη φιλία και την αξιοπρέπεια. Μια επικίνδυνη οδύσσεια στη βίαιη κληρονομιά της σύγχρονης Κολομβίας με ήρωες πέντε έφηβους.

ΠΕΜΠΤΗ 18/7 ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/7
Υπάρχει Πάντα το Αύριο
Δραμεντί / Ιταλία 2023 – 118’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Πάολα Κορτελέζι

Η ιταλική ταινία-φαινόμενο των 5.000.000 εισιτηρίων, διηγείται την ιστορία μιας φτωχής γυναίκας που δουλεύει σκληρά για να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της, αλλά υφίσταται μια διαρκή κακοποίηση και ταπείνωση από το σύζυγό της και αδιαμφισβήτητο πατέρα-αφέντη. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της ηθοποιού Πάολα Κορτελέζι, η οποία και πρωταγωνιστεί, μας ταξιδεύει στην Ιταλία του ‘40, ισορροπεί μεταξύ δράματος και χιούμορ, και εκπλήσσει με ένα απρόσμενο τέλος που θα συζητηθεί. Αγγίζοντας ευαίσθητες χορδές, σε μια κοινωνία που σήμερα επαναστατεί απέναντι στον επίμονο σωβινισμό και στη βία κατά των γυναικών από συντρόφους και στενούς συγγενείς,η ταινία μπήκε στο Top10 των πιο επιτυχημένων ιταλικών ταινιών όλων των εποχών. Την Πέμπτη 18/7 η προβολή είναι σε συνεργασία με την Ε.Γ.Ε. παράρτημα Αλεξ/πολης.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/7 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/7
Οι Χωρικοί
Δραματική / Πολωνία 2022 – 114’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Ντορότα Κομπιέλα, Χιού Βέλχμαν

Το σκηνοθετικό δίδυμο πίσω από την παγκόσμια επιτυχία «Loving Vincent» επιστρέφει μετά από υποψηφιότητες σε Όσκαρ, BAFTA και Χρυσές Σφαίρες, για να μας φέρει ένα ακόμα ζωγραφιστό στο χέρι κινηματογραφικό υπερθέαμα. Περίπου 40,000 ελαιογραφίες αποκτούν ζωή και φέρνουν στην οθόνη την τραγική ιστορία της Γιάγκνα, μίας νεαρής αγρότισσας που αναγκάζεται να παντρευτεί έναν πολύ μεγαλύτερο, πλούσιο αγρότη, παρά την αγάπη της για τον γιο του. Σταδιακά, θα γίνει αντικείμενο φθόνου και μίσους των χωρικών και θα πρέπει να αγωνιστεί για να διατηρήσει την ανεξαρτησία της. Ένα εντυπωσιακό animation που λαμβάνει χώρα στην Πολωνική ύπαιθρο του 19ου αιώνα αλλά αφηγείται μία πάντα επίκαιρη ιστορία γυναικείας ανεξαρτησίας

ΠΕΜΠΤΗ 25/7 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/7
Poor Things
Κωμωδία – Δράμα / Ιρλανδία, Ην.Βασίλειο 2023 -141’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Γιώργος Λάνθιμος

H Bella, μια νεαρή γυναίκα, το πτώμα της οποίας διασώζει, από τα νερά του Τάμεση όπου πήδηξε αυτοβούλως, ο εκκεντρικός Δρ. Godwin Baxter και στο κρανίο της οποίας, μεταμοσχεύει το μυαλό του αγέννητου κι ακόμη ζωντανού μωρού που κουβαλάει στην μήτρα της, πριν την ξαναφέρει στην ζωή. Στην παράδοξη έπαυλή του, η Bella θα μεγαλώσει γρήγορα, ένα μωρό στο σώμα μιας ώριμης γυναίκας και θα ανακαλύψει ότι έξω από τα κλειδωμένα παράθυρά της, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος, γεμάτος εμπειρίες, απολαύσεις που οφείλει να γευτεί. Έτσι η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn, έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/7 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/7
Ζώνη Ενδιαφέροντος
Δραματική – ΗΠΑ, Ην.Βασίλειο, Πολωνία 2023 -105’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Τζόναθαν Γκλέιζερ

Η ειδυλλιακή καθημερινότητα της 7μελούς οικογένειας του διοικητή του Άουσβιτς Ρούντολφ Ες και της συζύγου του Χέντγουικ, οι οποίοι περνούν τις μέρες του σ’ ένα πανέμορφο σπίτι με κήπο δίπλα στον τοίχο του στρατοπέδου. Βουβές και αποστεωμένες υπηρέτριες, «εργάτες» με ριγέ στολές που φέρνουν «λίπασμα» για τον κήπο, ευχάριστο απογευματινό τσάι με άλλες κυρίες αξιωματικών και χαριτωμένα κουτσομπολιά, ανεμελιά για τα παιδιά παίζουν στα κρεβάτια τους με οδοντικές γέφυρες που φυλούν σ’ ένα κουτάκι. Παραδεισένια ζωή, όπως ακριβώς επιτάσσει το εθνικοσοσιαλιστικό όνειρο της πατρίδας τους. Κι εκείνοι, που πίστεψαν σ’ αυτό, θεωρούν πως έχουν κάθε δικαίωμα να το απολαύσουν. Κι ας βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα από το Άουσβιτς, κι ας ρυπαίνεται το ποτάμι όπου τα παιδιά κάνουν τα μπάνια τους από τις στάχτες και τα κόκκαλα νεκρών. Ένα συγκλονιστικό αριστούργημα.

ΠΕΜΠΤΗ 1/8 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/8
Ντααααλί!
Κωμωδία / Γαλλία 2023 – 79’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Κεντέν Ντουπιέ

Η Τζουντίθ, γαλλίδα δημοσιογράφος, συναντά τον Σαλβαντόρ Νταλί αρκετές φορές, σχετικά με μια πιθανή συνέντευξη, την οποία ο ιδιόρρυθμος καλλιτέχνης πεισματικά αρνείται. Αυτή επιμένει να τον ενοχλεί για ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τον ζωγράφο, το οποίο όμως αποδεικνύεται δύσκολο να γυριστεί, ιδίως όταν ο Νταλί, οδηγώντας τη Rolls-Royce του στην παραλία, αχρηστεύει τη κάμερα πριν την έναρξη των γυρισμάτων… Θα γυριστεί ποτέ αυτή η ταινία; Χωρίς ίχνος πολιτικής ορθότητας, ο Νταλί εμφανίζεται σε μια σειρά από αδιανόητα περιστατικά μέσα από τα οποία το όνειρο και η φαντασία μπλέκονται με την πραγματικότητα σε ένα αξεδιάλυτο σύνολο, με όρια εντελώς ρευστά. Μία ξεκαρδιστική, αταξινόμητη, κινηματογραφική φάρσα, ένα μοναδικό σχόλιο στη σόου μπιζ, την βιομηχανία του σινεμά, τις δημοπρασίες έργων τέχνης και βέβαια στον ανεπανάληπτο, μεγαλομανή Σ. Νταλί.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/8 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/8
Υπέροχες Μέρες
Δραματική – Ιαπωνία, Γερμανία 2023 -123’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Βιμ Βέντερς

Ο Hirayama καθαρίζει τις υπερσύγχρονες τουαλέτες στο Τόκιο επιδεικνύοντας αφοσίωση και προσήλωση στην καθημερινή τελετουργία. Είναι ένας μοναχικός άνθρωπος ο οποίος δεν ενοχλεί κανέναν, ζει σε ένα περιορισμένο χώρο, ακούει την παλιά του ροκ, τον Van Μorrison και τους Velvet από τις καλά τακτοποιημένες κασέτες του, διαβάζει τα βιβλία που μοιάζουν πολύτιμα και σημαντικά στα χέρια του και, στην καθιερωμένη του βόλτα στο πάρκο, απαθανατίζει το φως όπως ξεπροβάλλει από τις φυλλωσιές των δέντρων. Δεν γνωρίζουμε πολλά για τη ζωή του ανθρώπου που αποφεύγει τις κοινωνικές επαφές. Μια σειρά από απροσδόκητες συναντήσεις αποκαλύπτουν σταδιακά περισσότερες λεπτομέρειες για το παρελθόν του. Ένας βαθιά συγκινητικός και ποιητικός προβληματισμός για το πώς μπορεί κανείς καθημερινά να βρίσκει και να εκτιμά την ομορφιά του κόσμου γύρω μας

ΠΕΜΠΤΗ 8/8, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/8 & ΚΥΡΙΑΚΗ 11/
Δέσε με
Κωμωδία / Ισπανία, 1989 – 101’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Πέντρο Αλμοντοβάρ

Ο Ρίκι (Antonio Banderas ) βγαίνοντας από το ψυχιατρείο όπου έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, αρχίζει να ψάχνει τον ένα και μοναδικό του έρωτα, τη Μαρίνα (Victoria Abril ), μια πορνοστάρ του κινηματογράφου, που είχαν περάσει κάποτε μια νύχτα μαζί, για να την κάνει γυναίκα του και μάνα των παιδιών του. Εκείνη φυσικά τον αποπαίρνει και τον διώχνει, ο απτόητος Ρίκι όμως, αποφασισμένος να πετύχει τον σκοπό του, καταφεύγει στην απαγωγή. Το «Δέσε Με» είναι μια από τις πιο ωραίες και πιο αναγνωρισμένες ταινίες του Αλμοδόβαρ, που καταφέρνει με επιτυχία να «δέσει» όλους τους θεατές. Εκτυλίσσεται με χιούμορ αλλά και με σοβαρότητα, με το κιτς και την υπερβολή να πρωτοστατούν ως συνήθως, σχολιάζοντας ταυτόχρονα με τον μοναδικό της τρόπο το περίπλοκο των ανθρωπίνων σχέσεων

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/8 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/8
Το Μυστικό της Μαύρης Βαλίτσας
Θρίλερ / Αργεντινή 2023 – 100’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Μαρτίνο Ζαϊντέλις

Ο Αλεχάνδρο είναι ένας έμπειρος πιλότος πολιτικής αεροπορίας. Λατρεύει την δουλειά του, αλλά κρύβει ένα μυστικό. Όταν οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών ανακαλύπτουν το πρόβλημα αρχίζουν να τον εκβιάζουν. Ο Αλεχάνδρο εξαναγκάζεται, χωρίς περαιτέρω ερωτήσεις, να μεταφέρει μυστηριώδεις μαύρες βαλίτσες στην συνηθισμένη του διαδρομή μεταξύ Μπουένος Άιρες και Μαδρίτης. Τα μυστικά των μαύρων βαλιτσών σύντομα βυθίζουν τον ίδιο και την οικογένεια του σε έναν κόσμο ίντριγκας και διαφθοράς, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσε. Ο Αλεχάνδρο τώρα πρέπει να τρέξει για την ζωή του.

ΠΕΜΠΤΗ 15/8 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/8
Παριζιάνικες Ιστορίες
Μαύρη Κωμωδία /Γαλλία 2024 -90’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Μαρζάν Σατραπί

Τι είναι αυτό που κάνει τη ζωή να αξίζει να τη ζήσει κάποιος; Την απάντηση δίνουν μια σειρά από αλληλένδετες ιστορίες, με κάτοικους του Παρισιού οι οποίοι βλέπουν τη ζωή τους να ανατρέπεται όταν ο θάνατος τους χτυπά την πόρτα. Μια αυτοκαταστρο-φική Ιταλίδα ντίβα της όπερας (Μόνικα Μπελούτσι) «ξυπνά» στο νεκροτομείο για να συνειδητοποιήσει ότι ο δικός της θάνατος πέρασε απαρατήρητος. Ένας Βρετανός κασκαντέρ (Μπεν Όλντριτζ) βρίσκεται να αμφισβητεί το ίδιο του το επάγγελμα όταν ο γιος του τραυματίζεται. Eνώ μια εκκεντρική ηλικιωμένη Κολομβιανή (Ρόσι ντε Πάλμα) συνάπτει συμφωνία με τον ίδιο τον θάνατο. Απολαυστική κωμωδία με μια πινελιά σκοτεινού χιούμορ και βαθιάς ανθρωπιάς που με φόντο την πόλη του φωτός, καταφέρνει να αποδείξει ότι υπάρχει πάντα κάτι που μας συνδέει με τους ανθρώπους γύρω μας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/8 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/8
Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ
Δραματική / ΗΠΑ, Ιρλανδία, Ην.Βασίλειο 2023 -108’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Ματ Μπράουν

Μια φανταστική συζήτηση ανάμεσα σε δύο από τα μεγαλύτερα μυαλά του εικοστού αιώνα, του Σίγκμουντ Φρόιντ (ο υπέροχος Αντονι Χόπκινς) και του εμβληματικού συγγραφέα Κ.Σ. Λιoύις, (Μάθιου Γκουντ) στα πρόθυρα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η συζήτηση κυμαίνεται από την ύπαρξη – ή μη, κατά τον Φρόιντ – του Θεού, την ιδιόρρυθμη σχέση του Φρόιντ με την κόρη του, μέχρι την αντισυμβατική σχέση του Λιούς με τη μητέρα του καλύτερου του φίλου. Η διανοητική «μονομαχία» για την ύπαρξη του Θεού συνυφαίνει το παρελθόν, το παρόν και τη φαντασία, δημιουργώντας μια αφήγηση που ξεφεύγει από τα όρια της μελέτης του Φρόιντ.

ΠΕΜΠΤΗ 22/8 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/8
Στην Παγίδα του Νόμου
Μαύρη Κωμωδία / ΗΠΑ 1986 -107’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Τζιμ Τζάρμους

Ο Τζακ και ο Ζακ είναι δυο ταλαίπωροι που καταλήγουν άδικα στο ίδιο βρώμικο κελί σε φυλακή στη Νέα Ορλεάνη. Εκεί παρουσιάζεται ο Ρομπέρτο, Ιταλός μετανάστης που δεν μιλά καλά αγγλικά κι επαναλαμβάνει όποια φράση πιάσει το αυτί του. Σε αντίθεση με τους δυο, ο Ρομπέρτο είναι αληθινός κακοποιός, αφού σκότωσε κάποιον με μια μπάλα του μπιλιάρδου. Ο Ρομπέρτο φλυαρεί ασταμάτητα, μέχρι που μια μέρα τους λέει ότι έχει δει ένα έργο στον κινηματογράφο και ξέρει πώς δραπετεύουν από τη φυλακή. Γνήσιος σουρεαλισμός από τον Τζιμ Τζάρμους στη γνωστότερη ταινία της πρώτης δεκαετίας του, προορισμένη να μετατραπεί σε cult θέαμα. Τζον Λούρι, Τομ Γουέιτς και Ρομπέρτο Μπενίνι υπέροχοι, ως κλασικοί αλλά και ολόφρεσκοι παράλληλα καθημερινοί ήρωες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/8 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/8
Μικρά Πρόστυχα Γράμματα
Κωμωδία / Μ. Βρετανία 2023 -100’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Θία Σάροκ

Μια παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας τη δεκαετία του 1920, γίνεται μάρτυρας μιας φάρσας και ενός απαίσιου σκανδάλου, σε αυτή την ταραχώδη κωμωδία μυστηρίου. Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία πιο παράξενη από τη φαντασία, ακολουθεί δύο γειτόνισσες: τη βαθιά συντηρητική ντόπια Edith Swan (Olivia Colman) και την θορυβώδη Ιρλανδή μετανάστρια Rose Gooding (Jessie Buckley). Όταν η Edith και οι άλλοι κάτοικοι αρχίζουν να λαμβάνουν πονηρές επιστολές γεμάτες άθελα ξεκαρδιστικές βωμολοχίες, η Rose με το ‘βρώμικο’ στόμα της, κατηγορείται για το έγκλημα. Οι ανώνυμες επιστολές προκαλούν εθνικό σάλο και ακολουθεί μια δίκη. Ωστόσο, καθώς οι γυναίκες της πόλης. με επικεφαλής την αστυνομικό Gladys Moss (Anjana Vasan), αρχίζουν να ερευνούν οι ίδιες το έγκλημα, υποψιαζόμενες ότι κάτι δεν πάει καλά και η Rose μπορεί να μην είναι τελικά η ένοχη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/8 & ΤΡΙΤΗ 27/8 
στις 20:00
Ο Φίλος μου το Ρομπότ
Παιδική / Γαλλία, Ισπανία 2023 -102’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Πάμπλο Μπέργκερ

Ο DOG είναι ένας μοναχικός σκύλος που ζει στο Μανχάταν και έχει βαρεθεί να μένει μόνος. Μια μέρα αποφασίζει να φτιάξει για τον εαυτό του έναν φίλο, το ROBOT. Η φιλία τους μεγαλώνει, μέχρι που γίνονται αχώριστοι, και η ζωή τους αποκτά το ρυθμό της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του ’80. Όμως μια καλοκαιρινή νύχτα, ο σκύλος με μεγάλη λύπη, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το ρομπότ στην παραλία. Θα ξανασυναντηθούν; Ένα ξέφρενο ταξίδι, μια πανδαισία ήχων και εικόνων, γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές με ήρωες μια πολύχρωμη ζούγκλα Νεοϋορκέζων, που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους! Μια συγκινητική ωδή στη φιλία! Ένα τρυφερό φιλμ, τιμημένο με τα βραβεία Καλύτερου Animation Μεγάλου Μήκους στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου και Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Ανεσ

ΠΕΜΠΤΗ 29/8 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/9
Δύο προς Ένα
Κωμωδία /Γερμανία 2024 – 116’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Νάτια Μπρούνκχορστ

Η Maren (Sandra Hüller), ο Robert (Max Riemelt) και ο Volker (Ronald Zehrfeld) είναι καλύτεροι φίλοι από την παιδική ηλικία και ζουν στο Halberstadt στη Σαξονία-Άνχαλτ. Μια μέρα τον Ιούλιο του καλοκαιριού του 1990, ανακάλυψαν κατά λάθος ότι τα εξαφανισμένα εκατομμύρια της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας ήταν αποθηκευμένα σε ένα παλιό φρεάτιο κοντά τους. Αποφασίζουν να κλέψουν τα χρήματα και σχεδιάζουν σχολαστικά κάθε βήμα για να κάνουν πράξη το σχέδιό τους. Τα χρήματα δεν αξίζουν πλέον πολλά, αλλά μπορούν ακόμα να ανταλλάσσονται με ορισμένα αγαθά και επίσης σε γερμανικά μάρκα. Αλλά όσο πιο κοντά πλησιάζουν στον στόχο τους, τόσο περισσότερο πρέπει να αναρωτηθούν αν αξίζει τον κίνδυνο και ποιες θα είναι οι συνέπειες των πράξεών τους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/8 & ΚΥΡΙΑΚΗ 1/9
στις 20:00
Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα
Κιν.Σχέδια / ΗΠΑ 2024 – 101’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Μάρκ Ντίνταλ

O Γκάρφιλντ ο παγκοσμίως διάσημος κατοικίδιος γάτος που σιχαίνεται τις Δευτέρες και λατρεύει τα λαζάνια πρόκειται να ζήσει την πιο απίθανη περιπέτεια εκτός σπιτιού! Μετά από μια αναπάντεχη συνάντηση με τον εξαφανισμένο εδώ και καιρό πατέρα του – έναν απεριποίητο γάτο του δρόμου με το όνομα Βικ – ο Γκάρφιλντ και ο σκυλοφίλος του Όντι, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την άνετη ζωή τους στο υπέροχο σπιτικό τους και να ακολουθήσουν τον Βικ σε μια ξεκαρδιστική, ριψοκίνδυνη ληστεία.
Μεταγλωττισμένη στα ελληνικά

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/9 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 4/9
στις 21:30
Close
Δραματική / Βέλγιο 2022 – 104’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Λούκας Ντοντ

Δύο 13χρονα αγόρια, ο Ρεμι και Λεο, περνούν το καλοκαίρι τους παίζοντας και βοηθώντας τους γονείς του Λεο στις αγροτικές εργασίες. Κάνουν σχεδόν τα πάντα μαζί, αλλά στην αρχή της σχολικής χρονιάς η φιλία τους διακόπτεται εξαιτίας ενός βίαιου γεγονότος. Για να καταλάβει τι έχει συμβεί, ο Λεό στρέφεται στη μητέρα του φίλου του , γυρεύοντας απαντήσεις σε ερωτήματα μεγαλύτερα από την ηλικία του. Μια συγκινητικά ειλικρινή, εύθραυστη και συναρπαστική προσέγγιση της φιλίας, της σεξουαλικότητας, της απώλειας και της αποδοχής. Μία ταινία ενηλικίωσης, τρυφερή και σκληρή, ποιητική αλλά εμβριθής, αρωματισμένη από τον ανθό της εφηβείας, αλλά πληγωμένη από το αγκάθι της. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, Κάννες 2022 και υποψήφια για Όσκαρ διεθνούς ταινίας.

ΠΕΜΠΤΗ 5/9 ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9
στις 21:30
Η Ληστεία του Βερολίνου
Αστυνομική / Γερμανία 2024 – 101’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Τόμας Αρσλάν

Δώδεκα χρόνια μετά τη φυγή του, ο επαγγελματίας ληστής Trojan επιστρέφει στο Βερολίνο. Χωρίς χρήματα και απελπισμένος αναζητά επειγόντως νέα δουλειά.
Όμως το Βερολίνο έχει αλλάξει και οι παλιές του επαφές δεν ωφελούν πλέον πολύ.
Επιπλέον, το να “εργάζεται” μόνο για μετρητά είναι δύσκολο σε έναν όλο και πιο ψηφιοποιημένο κόσμο. Μια μεσάζουσα η Ρεμπέκα του προσφέρει ένα επικερδές συμβόλαιο. Την κλοπή ενός πολύτιμου πίνακα του Γερμανού ρομαντικού ζωγράφου Caspar David Friedrich από ένα μουσείο για λογαριασμό ενός σκοτεινού απατεώνα ο οποίος όμως έχει άλλα σχέδια. Έτσι η σχολαστικά σχεδιασμένη ληστεία σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχο…
* Το πρόγραμμα για το υπόλοιπο του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί τον Αύγουστο

Φλοίσβος: Το πρόγραμμα προβολών για άλλο ένα καλοκαίρι με σινεμά κάτω από τα αστέρια!