Δεν μπλοφάρουν οι Τούρκοι-Έχουν σχέδια χερσαίας προέλασης στην Δυτική Θράκη και το λένε ξεκάθαρα

782
Τους ενοχλεί σφόδρα η ανακήρυξη της Αλεξανδρούπολης από το ΝΑΤΟ ως βάσης μεταφοράς δυνάμεων κατά της Ρωσίας
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε εξωφρενικά πράγματα από τουρκικά χείλη, καθηγητών, απόστρατων Αξιωματικών και λοιπών ειδικών, ειδικά σε ότι αφορά την περιοχή της Δυτικής Θράκης, η οποία μετά και τις Ευρωεκλογές και την πορεία του ΚΙΕΦ, έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο της Άγκυρας.
Η μετατροπή του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και των υποδομών της σε βάση μεταφοράς δυνάμεων για λογαριασμό του ΝΑΤΟ έχει προκαλέσει δυσφορία και οργή στα “ μαύρα” σχέδια των νεο-Οθωμανών Τούρκων.

 

 

Τούρκος Καθηγητής σύμφωνα με τα Τουρκικά Νέα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της τηλεόρασης, την οποία παρακολουθούν εκατομμύρια πολίτες, ανέφερε “ περί δυσκολίας προέλασης των Τουρκικών δυνάμεων  λόγω της βάσης των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη”.
Τουρκική υπερβολή ή αχαλίνωτη φαντασία;
Δυστυχώς τίποτα από τα δύο, διότι μιλάμε για Τούρκους οι οποίοι έχουν σχέδια επαναφοράς στα Βαλκάνια, από τα οποία τους εκτόπισαν οι ελληνικές ξιφολόγχες του 1912-13, και δεν λένε να το χωνέψουν, αναζητώντας μισή ευκαιρία να επιτεθούν στην Θράκη μας.

 

 

 

 

Το ίδιο επιθυμούν και για το Αιγαίο και τα νησιά μας, για αυτό και ανακοίνωσαν την “ Γαλάζια Πατρίδα”, ενώ γενικά η τουρκική εξωτερική πολιτική αφορά εκβιασμούς προς την Ελλάδα με κάθε τρόπο και κάθε μέσο από εδώ και στο εξής.
Τούρκοι αναλυτές: “Αν επιτεθούμε με χερσαία επιχείρηση στην Ελλάδα, θα βρούμε μπροστά μας τις ΗΠΑ”

 

 

Παλαιότερα,  Τούρκοι αναλυτές σχολίασαν την παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη θέτοντας ερωτήματα όπως: «Μήπως αν επιτεθούμε με χερσαία επιχείρηση στην Ελλάδα, θα βρούμε μπροστά μας τις ΗΠΑ;».
Ο Aμπντουλάχ Αγάρ, στρατιωτικός αναλυτής και καθηγητής του πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ, ανέφερε σε παλαιότερη ανάλυσή του σε τηλεοπτική εκπομπή:

 

 

«Είναι ξεκάθαρη η εικόνα που έχουμε με την Ελλάδα. Η Ελλάδα με την στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη, με τη βάση της Σούδας, με την στρατιωτική παρουσία της στην Κύπρο με την παρουσία της στα νησιά του Αιγαίου και την στρατιωτικοποίηση τους, προσπαθεί να κερδίσει θέση στο μέτωπο υπέρ των δικών της συμφερόντων και με πονηρό τρόπο εκμεταλλεύεται την ένταση που έχει η Τουρκία με την Δύση. Αυτό είναι επικίνδυνο.

 

 

Το ερώτημα που θέλω είναι τι θα γίνει αν  σε αυτά τα σημεία όπως και στην Κύπρο αν εγκατασταθούν τα πυραυλικά  τακτικά συστήματα HΙMARS  και δεχθούμε επίθεση. Αν επιχειρήσουμε να τα πλήξουμε αυτά θα έχουμε πλήξει και τις ΗΠΑ;
Και άλλο ένα ερώτημα είναι αν οι Έλληνες επιχειρήσουν να μας επιτεθούν από τα νησιά ή από το Αιγαίο, και εμείς όταν θα επιχειρήσουμε μια χερσαία επίθεση απέναντι μας θα βρούμε τους Αμερικανούς;».

 

 

 

 

Τούρκος ναύαρχος: Οι ΗΠΑ την Αλεξανδρούπολη, από λιμάνι την έκαναν στρατιωτική βάση
Σε άλλη ανάλυση σε τηλεοπτικό δίκτυο, ο απόστρατος ναύαρχος Τζιχάντ Γιαϊτζί υποστήριξε: «Η Αλεξανδρούπολη ήταν ένα λιμάνι και μετατράπηκε σε στρατιωτική βάση. Οι ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκαν και το ΝΑΤΟ και μετέτρεψαν την Αλεξανδρούπολη σε στρατιωτική βάση.  Το λέμε αυτό καθώς όλα τα οπλικά συστήματα τα οποία μεταφέρθηκαν εκεί ανήκουν στις ΗΠΑ.
Επίσης ο πρέσβης των ΗΠΑ μαζί με άλλους πρέσβεις όπως της Βουλγαρίας της Ουκρανίας, της Μολδαβίας και της Ρουμανίας και τους ξενάγησε στη βάση. Την Αλεξανδρούπολη. Τα τελευταία δυο χρόνια ο διοικητής της CIA επισκέφθηκε την συγκεκριμένη περιοχή.

 

 

 

 

Ο διοικητής της  CIA Ουίλιαμ Μπέρνς πριν από δυο χρόνια είχε επισκεφθεί πάλι το συγκεκριμένο σημείο. Αυτό που αφορά την Τουρκία είναι πως ένα σημαντικό ποσοστό των όπλων και των οπλικών συστημάτων που έφτασαν στην περιοχή παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα. Όπως άρματα. μάχης, επιθετικά ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης».
Η Τουρκία διαμαρτύρεται για τις δήθεν “ελληνικές προκλητικές ενέργειες στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού νησιών κοντά στις τουρκικές ακτές, που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα  βάσει των υποχρεώσεων της Συνθήκης της Λωζάννης”.

 

 

Συστηματικά πλέον οι Τούρκοι προσβάλλουν το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδος να έχει στρατό στα νησιά της ενώ οι ίδιοι εξοπλίζουν συνεχώς της 4η στρατιά ( Αιγαίου).

 

 

Το τουρκικό ΥΠΑΜ καταγράφει μεθοδικά κάθε ελληνική στρατιωτική εκδήλωση σε Αιγαίο και νησιά, με απώτερο σκοπό να τις ρίξει στο τραπέζι για να πιέσει για το ‘φανταστικό” σχέδιο της αποστρατικοποίησης των νησιών μας.

 

 

Η Τουρκία δείχνει συνεχώς τις κατακτητικές προθέσεις της για τα νησιά μας στο Αιγαίο, αφού με διάφορες ανυπόστατες θεωρίες, όπως αυτές των “γκρίζων ζωνών” και “της γαλάζιας πατρίδας”, αμφισβητεί την κυριαρχία μας σε αυτά. Εσχάτως όλοι οι υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει μία “εκστρατεία” με στόχο την αποστρατικοποίηση των νησιών μας.
Όλα δείχνουν ότι σε περίπτωση πολέμου ΗΠΑ- Ρωσίας ή οικονομικού κραχ στις ΗΠΑ λόγω μεγάλου χρέους, οι Τούρκοι θα επιδιώξουν να κινηθούν επιθετικά κατά της Ελλάδος.
https://www.enoplos.gr/2024/06/blog-post_998.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook