Μουσικές βραδιές στο Φάρο με Μελίνα Ασλανίδου και Ευανθία Ρεμπούτσικα

1393

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ποιο το κόστος για τον Δήμο

Μουσικές βραδιές στην πλατεία του Φάρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, διοργανώνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για δύο συναυλίες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τις δύο πρώτες Κυριακές του Ιουλίου, συμπίπτοντας χρονικά με τον εορτασμό της Ναυτικής Εβδομάδας που φέτος έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από 29 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, την 1η Ιουλίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Γιώργο Περρή, ενώ στις 7 του μήνα την σκυτάλη θα πάρει η Μελίνα Ασλανίδου με τον Στέλιο Βαμβακά. Και οι δύο συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 21.30 και θα διαρκέσουν 2 ώρες και 15 λεπτά.

Το κόστος
Για τη συναυλία Ρεμπούτσικα – Περρή το κόστος ανέρχεται σε 29.700 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α. 24%.
Στο κόστος περιλαμβάνονται αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές των συντελεστών (2 καλλιτέχνες, 7 μουσικοί και 2 τεχνικοί), έξοδα διαμονής και διατροφής, έξοδα μεταφοράς και εσωτερικών μετακινήσεων, αμοιβή γραφείου και γενικά όλες απαιτούμενες δαπάνες για την κάλυψη της συναυλίας.

Για τη συναυλία Ασλανίδου – Βαμβακά, η δαπάνη για τον Δήμο φτάνει στις 31.400 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α. 24% . Στο κόστος περιλαμβάνονται αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές των συντελεστών (2 καλλιτέχνες, 7 μουσικοί, 3 τεχνικοί, 2 παραγωγοί και 2 βοηθοί), αμοιβή γραφείου και λοιπές απαιτούμενες δαπάνες για την κάλυψη της συναυλίας.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, με θέμα την έγκριση των συναυλιών, το μέλος της και δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Γερακόπουλος, από την «Προοπτική Πολιτών», ψήφισε κατά, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει αναλυτική περιγραφή του προϋπολογισμού.

Η ΓΝΩΜΗ