Καζίνο Θράκης: Ανακοίνωση της εταιρίας σε απάντηση των δημοσιευμάτων, περί συλλήψεων εργαζομένων

370

Η εταιρεία του Καζίνο Θράκης, χάρη στην ενεργή στήριξη του Επενδυτή, υλοποιεί σχέδιο εξυγίανσης της επιχείρησης και επανόδου της στην κανονικότητα, τα αποτελέσματα του οποίου είναι ήδη ορατά. Πολύ σύντομα το Καζίνο Θράκης θα γίνει πρότυπο λειτουργίας και προορισμού ψυχαγωγίας.
Από τον Ιούλιο του 2023, οπότε ο Επενδυτής ανέλαβε την εποπτεία της λειτουργίας, έχει ομαλοποιηθεί πλήρως η μισθοδοσία, με κεφάλαια του Επενδυτή. Έχουν γίνει στοχευμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης του καζίνο που αποδίδουν καρπούς. Με κεφάλαια του Επενδυτή εξοφλήθηκαν όλες οι τρέχουσες από 1/1 ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και επανήλθε πλέον η ασφαλιστική κανονικότητα. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και κάλυψη.
Οφειλές που δημιουργήθηκαν επί της προηγούμενης κατάστασης, θα υπαχθούν σύντομα σε ρύθμιση.
Για ακατανόητους λόγους μερίδα εργαζομένων και το σωματείο εργαζομένων αντιδρούν στα μέτρα ομαλοποίησης. Αρνούνται να δεχθούν τη νέα πραγματικότητα και επιμένουν σε μη αποδεκτές πρακτικές. Στρέφονται κατά των συμφερόντων της επιχείρησης και των συναδέλφων τους, αρνούνται να ανταποκριθούν σε βασικές εργασιακές υποχρεώσεις και ενεργούν με τρόπο που είτε είναι αντίθετος στις συμβάσεις εργασίας είτε στο νόμο, με πιο πρόσφατη περίπτωση αυτή του Σαββάτου το βράδυ, όπου για πολλοστή φορά έκαναν στάση εργασίας, αυτή τη φορά όμως παραβιάζοντας τον νόμο.
Η εταιρεία και ο Επενδυτής ενεργούν για το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων με βασικό γνώμονα τον σεβασμό των αμοιβαίων υποχρεώσεων. Δεν πρόκειται να ανεχθούν παραβίαση του νόμου και της εργασιακής λογικής. Κάθε πλευρά έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις, που οφείλει να σέβεται.

Λοιπές πολιτικές αναφορές του σωματείου εργαζομένων και του προέδρου του είναι ακατανόητες και άσχετες με το συμφέρον των εργαζομένων και της επιχείρησης.