Ζήσης Παπαλαμπίδης: Μετατρέψαμε μια έκθεση ιδεών σε ώριμα έργα

497
Αγαπητοί συνδημότες & συνδημότισσες, εν μέσω συσσωρευμένων προβλημάτων που απαιτούσαν άμεση επίλυση, πετύχαμε την εμπρόθεσμη κατάθεση της Σ.Β.Α.Α. (Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης) δηλαδή την επίτευξη του κεντρικού αναπτυξιακού μας στόχου, την εξασφάλιση μέσω χρηματοδότησης άνω των € 15.000.000 για Έργα και δράσεις που όμοιά τους δεν έχει δει η πόλη τα τελευταία 30 χρόνια.
Με την ανάληψη των καθηκόντων μου βρήκα απλά ένα σχέδιο με πολλές παρατηρήσεις, χωρίς ΚΑΜΙΑ τεχνική μελέτη, κτίρια αυθαίρετα, οικόπεδα με ιδιοκτησιακά προβλήματα και ένα πιεστικό χρονοδιάγραμμα λίγων μηνών για να μετατραπεί μια έκθεση ιδεών σε ώριμα έργα.
Με μαέστρο το Δήμαρχο κινητοποιήθηκε ένας μηχανισμός που όχι μόνο κατάφερε να φέρει εις πέρας σε χρόνο ΡΕΚΟΡ αυτό το τιτάνιο έργο αλλά και να το βελτιώσει σύμφωνα με τις υποδείξεις μας.
Οφείλω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους συνεργάτες μηχανικούς που υπερέβαλαν εαυτούς εκπονώντας όλες τις απαραίτητες μετρήσεις-τεχνικές μελέτες και συντάσσοντας τους προϋπολογισμούς, τους συμβούλους μας για την πολύτιμη καθοδήγησή τους και την σύνταξη των τεχνικών δελτίων και τέλος την τεχνική υπηρεσία, το τμήμα προγραμματισμού και την υπηρεσία δόμησης του Δήμου για την άψογη συνεργασία και υποστήριξη, ένα ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ συνεργασίας Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
Τόσο καιρό υπέμενα στωικά τις επιθέσεις, τις προκλήσεις, τις λοιδορίες και κάθε είδους πολιτικού bullying επειδή επεσήμανα τα αυτονόητα που κάποιοι δεν ήθελαν να ακουστούν, επέλεξα να μην απαντήσω αλλά να επικεντρωθώ κυρίως στον παραπάνω στόχο.
Απαντήσεις θα δίνουν τα έργα…
ΖΗΣΗΣ Δ. ΠΑΠΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – CEng MEng (Hons) MSc
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ