Για την ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας / Μορφωτικός Σύλλογος “Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας”

338

Ο Μορφωτικός μας Σύλλογος “Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας” συμμετείχε στην Δοξολογία για την ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας και στην Επιμνημόσυνη Δέηση για τους ιδρυτές της πόλης μας, που έγινε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδας.

Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία της η Αυτής Εξοχότητα κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία, μετά το Τρισάγιο, κατέθεσε στεφάνι στην προτομη του Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως και Νέας Ορεστιάδας, Πολύκαρπου.

(Το Μουσείο μας εκπροσώπησαν η Γενική Γραμματέας, κ. Σεβαστή Κουρουμιχάκη, καθώς και ο Ταμίας του Συλλόγου, κ. Δημήτρης Μαυρίδης, ντυμένοι με παραδοσιακές θρακιώτικες φορεσιές, όπως απαιτούσε το τυπικό της ημέρας). Στην συνέχεια, η κ. Πρόεδρος μετέβη στο Δημαρχείο Ορεστιάδας, όπου σε ειδική τελετή στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αναγορεύθηκε σε Επίτιμη Δημότη του Δήμου Ορεστιάδας.