Καιρός: Δεν περιμένουμε έντονα φαινόμενα

346
Εικόνα από τον δορυφόρο τώρα πάνω από την χώρα μας. Παρατηρούμε τις καταιγίδες 🌩️πού ήδη εκδηλώνονται στην κεντρική Μακεδονία με ΒΑ κίνηση.
Όσον αναφορά την περιοχή μας, αυτή η νεφικη μάζα μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχει κινηθεί αρκετά ανατολικά και δεν αποκλείεται να δώσει τοπικές μπόρες η μεμωνομενες καταιγίδες στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσούπολης. Ελάχιστες οι πιθανότητες για φαινόμενα στα δυτικα τμήματα του νομού Ξάνθης.
Η προγνωσιμοτητα για τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης είναι πολύ κακή. Φαίνεται ότι θα έχουμε διάσπαρτες μπόρες και μεμωνομενες καταιγίδες κυρίως στο εσωτερικό των νόμων Ξάνθης και Ροδόπης με ανατολική επέκταση.Η κίνηση των νεφών θα είναι από νότο προς το βορρά, κάτι που όπως έχουμε αναφέρει και σε παλιότερες προγνώσεις δεν μας ευνοεί αυτή την εποχή.
Τέλος, το πρωί της Τετάρτης ο καιρός θα ανοίξει για κάποιες ώρες αλλά από τις μεσημβρινές ώρες και μέχρι το απόγευμα θα έχουμε συνθήκες αστάθειας πάνω από τους ορεινούς όγκους, που ίσως πρόσκαιρα επηρεάσουν και πεδινές περιοχές που γειτνιάζουν με την οροσειρά της Ροδόπης.
🔺Σε καμία περίπτωση δεν περιμένουμε έντονα φαινόμενα και ο υετός που θα πέσει θα είναι λίγος.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο