Έβρος: Σε δεύτερη επέμβαση θα υποβληθεί ο 56χρονος συνοριοφύλακας

677

Σε σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται ο συνοριοφύλακας που δέχθηκε σφαίρα στο Σουφλί στον Έβρο, από αγνώστους στην τουρκική πλευρά.

Ο 56χρονος συνοριοφύλακας στον Έβρο υποβλήθηκε σε εγχείρηση το βράδυ του Σαββάτου (20/07/2024), ωστόσο θα χρειαστεί και νέα επέμβαση, διότι δεν αφαιρέθηκε η σφαίρα που τον χτύπησε αφού υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του.

Όλα έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου στον Έβρο όταν ο συνοριοφύλακας με τρεις συναδέλφους του εκτελούσε υπηρεσία με όχημα, από το οποίο είχαν αποβιβαστεί, καθώς είχαν διαπιστώσει πως υπήρχε κινητικότητα από την απέναντι πλευρά, χωρίς να καταφέρει να περάσει κάποιος στην χώρα μας.

Οι συνοριοφύλακες άκουσαν πυροβολισμούς, δίχως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να είναι σε θέση να πουν αριθμό, ενώ μια σφαίρα τραυμάτισε τον 56χρονο.

Για καλή του τύχη, οι συνάδελφοί του αντέδρασαν άμεσα και ψύχραιμα, αφού τον έβαλαν στο όχημα και τον μετέφεραν στο Σουφλί κι από εκεί με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο νοσοκομείο στο Διδυμότειχο και χειρουργήθηκε άμεσα.

Οι έρευνες από τις αρμόδιες Αρχές της χώρας μας είναι σε εξέλιξη, ενώ από την πρώτη στιγμή έχουν ενημερωθεί και οι τουρκικές αρχές ώστε να διεξάγουν σχετική έρευνα.

Στο πλαίσιο αυτό έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών, έτσι ώστε να εξετάσουν και εκείνοι τα μέσα καταγραφής που διαθέτουν για να δουν εάν μπορούν να ταυτοποιήσουν αυτούς που άνοιξαν πυρ.

documento.gr