Καιρός: Έρχεται τριήμερο με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

1380

Ο καιρός την Τρίτη (27/8)

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη (28/8)

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 32 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη (29/8)

Αρχικά αίθριος καιρός, βαθμαία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ο καιρός την Παρασκευή (30/8)

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και τις Σποράδες και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.