Ωραίο δίδαγμα/προτροπή/μήνυμα του συμπαθέστατου υπουργού προς τα καρτέλ και στα Ολιγοπώλια

472
Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος Οικονομολόγος – Βουλευτής ”Ελληνική Λύση” – Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Συνταγή Γεωργιάδη
Απλά πράγματα: όταν υπάρχει τεχνητή έλλειψη ενός φαρμάκου, τότε η κυβέρνηση λύνει το πρόβλημα, επιτρέποντας την αύξηση της τιμής του! Δηλαδή, αυτό που κατά κάποιον τρόπο λέγεται πως συνέβαινε στην περίπτωση του «Novartis Gate» ανεπίσημα, τώρα γίνεται επίσημα.
Ωραίο δίδαγμα/προτροπή/μήνυμα του συμπαθέστατου υπουργού προς τα καρτέλ και στα Ολιγοπώλια:
«Δημιουργείστε τεχνητή έλλειψη των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρετε και μετά αυξήστε τις τιμές τους – με τις δικές μας ευχές»!
Η είδηση παρακάτω – σημειώνοντας πως δεν είναι καθόλου τυχαία, ούτε οφείλεται σε εξωτερικά γεγονότα η κατάρρευση των πραγματικών μισθών (=σε αγοραστική αξία) των Ελλήνων.
«Το πρόβλημα της έλλειψης πολλών φαρμάκων που ταλαιπωρεί εδώ και καιρό ασθενείς στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι έλυσε εχθές ο υπουργός Υγείας. Πώς το έλυσε; Απλούστατα, αντιγράφοντας τη συνταγή Χατζηδάκη – δηλαδή, αυξάνοντας τις τιμές τους, όπως ο Κ. Χατζηδάκης έλυσε το πρόβλημα της ΔΕΗ, αυξάνοντας τις τιμές του ηλεκτρικού.
Οι αυξήσεις που ισχύουν από χθες για περισσότερα από 800 φάρμακα υπολογίζεται ότι θα επιβαρύνουν τους ασθενείς με περίπου 30 εκ. € επιπλέον στο κόστος συμμετοχής τους – ενώ για τον ΕΟΠΥΥ η δαπάνη θα αυξηθεί κατά 60 εκ. €!
Υπάρχει δερματολογικό αντιβιοτικό που, από 0,96 € αυξήθηκε στα 5,26 €, φάρμακο για το νευρικό σύστημα που, από 2,7 € εκτοξεύθηκε στα 12,35 €. ογκολογικό φάρμακο που από 8,11 € κοστίζει πλέον 22,88 € κοκ. Η μέση αύξηση των τιμών των φαρμάκων είναι στο 35% – αν και σε 100 φάρμακα η αύξηση είναι στο 100%, ενώ υπάρχει φάρμακο που αυξήθηκε 448%».