Έντονες βροχοπτώσεις από απόψε στη Θράκη

226

Την Τετάρτη 11/9 με την έναρξη της σχολικής χρονιάς συνεχίζεται ο βροχερός καιρός

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένεται να δεχτεί η γη της Θράκης μετά από πολλούς μήνες ανομβρίας.
Αυτή είναι η εκτίμηση των Καιρικών Νέων Θράκης, αναφέροντας στο τελευταίο σημείωμά τους:
“Κακοκαιρία Αθηνά” προ των πυλών.
Μετά από αρκετά χρόνια ο φετινός Σεπτέμβριος φέρνει το φθινόπωρο στην ώρα του δίνοντας μεγάλη ανάσα στην ανομβρία της Θράκης. Και τα πιο φρέσκα μετεωρολογικά δεδομένα επιμένουν για αρκετό νερό στην περιοχή μας μετά από πολύ καιρό.
Βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή του Ιονίου θα δημιουργήσει δευτερεύον χαμηλό στο βόρειο Αιγαίο με αποτέλεσμα την αλλαγή του καιρού από τις απογευματινές ώρες.
Αναλυτικότερα, από τις απογευματινές ώρες περιμένουμε τα πρώτα φαινόμενα στα δυτικότερα τμήματα της Θράκης, νομό Ξάνθης, περιοχή Χρυσούπολης, με σταδιακή ανατολική επέκταση. Μέχρι το βράδυ οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν σε Χρυσούπολη, Ξάνθη και Ροδόπη, ενώ δεν αποκλείονται τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα σταδιακά και μέχρι αργά το βράδυ θα επεκταθούν στον νομό Έβρου και στην Σαμοθράκη. 

Δείξτε προσοχή στις περιοχές με το σήμα κινδύνου καθώς εκεί τα φαινόμενα πιθανόν να έχουν μεγάλη ένταση και διάρκεια. Ειδικά στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις περσινές πυρκαγιές, δηλαδή νότιος Έβρος και τα χωριά στα βορειοδυτικά του νομού Ροδόπης – Μίσχος, Σώστης, Λινός, Πολύανθος – ίσως αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα.
Αύριο Τετάρτη με την έναρξη της σχολικής χρονιάς συνεχίζεται ο βροχερός καιρός με σταδιακή βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες”.