Σουφλί: Τριήμερο πολιτιστικών δράσεων με επίκεντρο τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

364
Τριήμερο πολιτιστικών δράσεων με επίκεντρο τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ στον Δήμο Σουφλίου.
Ένα πλούσιο τριήμερο εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων με επίκεντρο τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στον Δήμο Σουφλίου στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2024.
Ο Δήμος Σουφλίου με αφορμή τον συμβολικό αγώνα δρόμου Βουνού DTR – Dadia Trail Run, o οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, με σύνθημα «ΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ – ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ», διοργανώνει εθελοντική δενδροφύτευση στην περιοχή «ΓΙΡΛΙΣΙΟ», που βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του Δήμου Σουφλίου, και τρεις μουσικές βραδιές αφιερωμένες στην παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής.
Ειδικότερα, η εθελοντική δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 στην ως άνω τοποθεσία και ώρα 18:00. Για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στην περιβαλλοντική αυτή δράση, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης τους, με λεωφορείο που θα εκκινήσει το πρώτο δρομολόγιο με κατεύθυνση προς το σημείο της δενδροφύτευσης, από την Κεντρική πλατεία του Σουφλίου στις 17:00.
Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:30 με συνοδεία την γνήσια ελληνική παραδοσιακή φωνή της Γωγώς Τσαμπά, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Σουφλίου, πιασμένοι ενωμένοι από τα χέρια, σε έναν ενιαίο κύκλο χρωματισμένο από τις όμορφες πινελιές των τοπικών ενδυμασιών μας, θα παρουσιάσουν τους χορούς της περιοχής μας, συμβολίζοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη που λειτουργούν ως φάρος για την ανασυγκρότηση κάθε κοινωνίας μετά από κάθε καταστροφή, όπως ήταν και η καταστροφή που γνώρισε ο τόπος μας μετά την περσινή πυρκαγιά.
Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 στις 20:30, μετά το πέρας της δενδροφύτευσης, εθελοντές και πολιτιστικοί σύλλογοι θα συναντηθούν ξανά στην κεντρική πλατεία του Σουφλίου, αυτή τη φορά ιστορώντας την νεότερη πτυχή της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, δηλαδή την λαϊκή μας μουσική παράδοση, στα πλαίσια ενός μουσικού αφιερώματος στην ελληνική λαϊκή μουσική με τον Πέτρο Ίμβριο, τον Γιώργο Δασκουλίδη και την Σαμπρίνα.
Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί, ότι οι ερμηνευτές αλλά και το επιτελείο των μουσικών που θα συμμετάσχουν στις μουσικές εκδηλώσεις των ημερών αυτών, θα παράσχουν τις καλλιτεχνικές τους υπηρεσίες αφιλοκερδώς, ευαισθητοποιημένοι από τις περιπέτειες της περιοχής μας από την περσινή καταστροφική πυρκαγιά, συμβάλλοντας έτσι στην τόνωση της τοπικής κοινωνίας μετά τη φωτιά.
Ενώ την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, η ημέρα θα ξεκινήσει με πρωταγωνιστές τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στον αγώνα δρόμου DTR – Dadia Trail Run και θα τελειώσει με πρωταγωνιστές τους αθλητές της ομάδας volley που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο κατακτώντας την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατηγορίας των Αγοριών Κ18, τους οποίους ο Δήμος Σουφλίου θα βραβεύσει τιμής ένεκεν, σε μία εκδήλωση που θα σηματοδοτήσει παράλληλα και τη λήξη των εκδηλώσεων του κύκλου δράσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024», με τα τραγούδια που θα μας χαρίσουν η μαντολινάτα Σουφλίου και οι Τροβαδούροι ΜΓΣ Αλεξανδρούπολης.
Εκτός από τις δράσεις του Δήμου Σουφλίου, το τελευταίο τριήμερο του Σεπτεμβρίου, η πόλη του Σουφλίου, αλλά και η Δαδιά θα έχει την χαρά να φιλοξενεί και μία σειρά παράλληλων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν υπό την διοργάνωση άλλων φορέων, με την υποστήριξη του Δήμου Σουφλίου.
Ο Δήμος Σουφλίου ευχαριστεί θερμά για την ενεργό τους δράση στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας, όλα τα σωματεία που με την παρουσία τους συνδράμουν στην καταγραφή της σύγχρονης πολιτιστικής ιστορίας του τόπου.
Είστε όλοι προσκεκλημένοι στην έδρα του Δήμου μας, σε μια κοιτίδα πολιτισμού και αθλητισμού που σέβεται και τιμά το περιβάλλον, όπως ακριβώς του αξίζει!
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα DTR – DADIA TRAIL RUN ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://dadiatrailrun.gr/