Γιάννης Ζαμπούκης: Μίλησε για τις διαρκείς χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε και για το πρόβλημα της στάθμευσης

165

Ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης, μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Χονδρόπουλο.

Αρχικά αναφέρθηκε στην διεκδίκηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης του χώρου στάθμευσης κάτω από τον Φάρο. Ήδη όπως είπε, έχει στείλει σχετική επιστολή στην διοίκηση του Ο.Λ.Α. με στόχο να παραχωρηθεί η έκταση στον δήμο και στην συνέχεια να αποδοθεί δωρεάν ή με ένα μικρό αντίτιμο στους πολίτες. Οι ενέργειες αυτές ήρθαν ως συνέχεια της υπερεπισκεψιμότητας της φετινής τουριστικής σεζόν προκειμένου να επιλυθεί μερικώς το πρόβλημα εύρεσης θέσεων στάθμευσης.

Ανακοίνωσε πως για να δοθεί μια “γροθιά” στο πρόβλημα της στάθμευσης, ο δήμος στοχεύει να μετατρέψει σε παρκινγκ και τα 5 γήπεδα τένις δίπλα στο “Φώτης Παρασκευόπουλος” τα οποία και θα δημιουργηθούν εκ νέου στον χώρο δίπλα στο νέο αρχαιολογικό μουσείο. Εκεί πέρα από τα γήπεδα τένις θα δημιουργηθεί και ένα χωμάτινο γήπεδο, ένα αναψυκτήριο και επιπλέον χώροι στάθμευσης για την κάλυψη αναγκών των καινούργιων αθλητικών υποδομών.

Μίλησε για τις διαρκείς χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε. για καινούργιες αθλητικές υποδομές αλλά και το Σ.Β.Α.Α. (το πρόγραμμα στρατηγικής βιώσιμης αστικής ανάπτυξης) ύψους 15 εκατομμυρίων που αφορά όχι μόνο την μεταφορά των υποδομών που αναφέρθηκαν πιο πάνω αλλά στην δημιουργία ενός νέου προθερμαντηρίου δίπλα στο νέο κολυμβητήριο, ενός νέου γυμναστηρίου ρυθμικής/ενόργανης γυμναστικής δίπλα σε αυτό που είναι σε εξέλιξη καθώς και επιπλέον χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμου.

Ακούστε όλα όσα ανέφερε παρακάτω: