Πάρης Παπαδάκης: Απίστευτο και όμως αληθινό αυτό που συνέβη με την απογραφή στο Φυλάκιο

267

Απίστευτο και όμως αληθινό αυτό που συνέβη με την απογραφή του μόνιμου πληθυσμού στη Δημοτική Κοινότητα Φυλακίου Έβρου.

Στην περιοχή, ως γνωστόν, έχουν δημιουργηθεί δομές ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ, στις οποίες φιλοξενούνται προσωρινά παράνομοι μετανάστες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης τους και να εξεταστεί το αίτημα τους για παροχή ασύλου.

Ο πληθυσμός των μεταναστών αυτών που βρίσκονται στις παραπάνω δομές συμπεριλήφθηκε στην απογραφή του μόνιμου πληθυσμού με αποτέλεσμα η Κοινότητα Φυλακίου που έχει 200-250 μόνιμους κατοίκους να εμφανίζεται με πληθυσμό 635 κατοίκων, ενώ συνολικά η Δημοτική Κοινότητα Φυλακίου εμφανίζει συνολικό πληθυσμό 867 κατοίκων.

Συνέπεια όλων των παραπάνω, είναι οι επαγγελματίες της Κοινότητας να μην απαλλάσσονται από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος, καθώς η απαλλαγή ισχύει για χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους.

Το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπαδάκης, ζητώντας να διορθωθεί η παραπάνω αβλεψία έτσι ώστε να εφαρμοστούν οι ευνοϊκές φορολογικές διατάξεις περί απαλλαγής από τέλος επιτηδεύματος, που αφορούν στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις εμπορικές επιχειρήσεις με επαγγελματική έδρα εντός της ανωτέρω περιοχής.

την ερώτηση απάντησε ο Υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Δήμας, ο οποίος αναφέρθηκε στις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε όλη τη χώρα καθώς και στη μείωση κατά 50% του φορολογητέου τεκμαρτού εισοδήματος σε Κοινότητες με πληθυσμό έως 1500 κατοίκους.

«Μέχρι πρότινος είχαν ευνοϊκό φορολογικό τεκμαρτό εισόδημα, απαλλαγή κατά 50%, οι δημοτικές κοινότητες που έχουν από 500 κατοίκους και κάτω. Πλέον, αυτό επεκτείνεται από 1.500 κατοίκους και κάτω και με αυτό τον τρόπο καλύπτεται το 89% των κοινοτήτων σε όλη την επικράτεια, άρα και η δημοτική κοινότητα Φυλακίου, γιατί αναγνωρίζουμε ότι είναι διαφορετικό να είσαι επαγγελματίας στο Φυλάκιο από το να είσαι επαγγελματίας στο κέντρο της Αθήνας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έχει γίνει λάθος από τη στατική αρχή. Θεωρείται μόνιμος πληθυσμός ο λαθρομετανάστης στα ΚΥΤ και αν ναι, αιτιολογήστε το μου. Αν όχι, δεν πρέπει να διορθωθεί αυτό το λάθος; Αφήστε τις εξαγγελίες», είπε στη δευτερολογία του ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών απαντώντας, στη δευτερολογία του, επέμεινε στην αρχική του τοποθέτηση και δεν έκανε καμία αναφορά στην αβλεψία να συμπεριληφθούν οι παράνομοι μετανάστες στον πληθυσμό των μόνιμων κατοίκων.

Δείτε στο βίντεο τη συζήτηση στη Βουλή: