Ο διευθυντής μιας σχολικής μονάδας – Να είναι ορατός παντού μέσα στο σχολείο!

291
“Να είναι ορατός παντού μέσα στο σχολείο!”
Ο διευθυντής μιας σχολικής μονάδας επωμίζεται έργο απαιτητικό και σύνθετο.
Στη σημερινή, ραγδαία αναπτυσσόμενη κοινωνία το σχολείο καλείται να αποκτήσει νέο πρόσωπο και να καταστεί δυναμικό, καινοτόμο και ανοιχτό στη ζωή και την κοινωνία. Κατά συνέπεια, και ο διευθυντής του καλείται να ανταποκριθεί στην πρόκληση αυτή, να επιτελέσει πολυσύνθετο έργο και να αναλάβει -σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, μαθητές και φορείς της σχολικής ζωής- το βάρος της υλοποίησης από εκπαιδευτική άποψη, του σχολείου του Αύριο.
Η συζήτηση για τον πολυδύναμο και πολυεπίπεδο ρόλο του Διευθυντή/ντριας μέσα στη σχολική μονάδα, ήταν από τις πρώτες παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης Έβρου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Μέσα από μια εξαιρετική συνεργασία με τις Συμβούλους Εκπαίδευσης Έβρου κ. Ε. Σεραφείμ και Ε. Δουλάμη και την ουσιαστική υποστήριξη του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Μ.Κωνσταντινίδη, μας δόθηκε η ευκαιρία ν’ ανταλλάξουμε ιδέες και προτάσεις για την αρτιότερη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου. Παράλληλα συζητήσαμε τον καθοριστικό ρόλο της επικοινωνίας στην δημιουργία ενός κλίματος ζεστασιάς και ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες στη σχολική ζωή.